Filmpjes, onze eerste stapjes

Videofragmenten zijn bij uitstek geschikt om sfeer neer te zetten en een gevoel over te brengen en aangezien je niet alleen voor permacultuur kiest met je hoofd, maar ook met je hart, leek het ons een goed idee om deze bewegende beelden op de website te introduceren. Hieronder vind je onze eerste voorzichtige stapjes op dit gebied. Wordt vervolgd....!


Taco aan het woord over permacultuur

In de onderstaande videopresentatie van Alex de Jong is Taco Blom aan het woord over de Hof van Twello en over de eigenschappen en de kracht van permacultuursystemen.
Een filmpje uit de tuin van Nieuwenhoven

Cursiste Hetty Adams maakte het onderstaande filmpje tijdens een opleidingsdag in Nieuwenhoven. In het videofragment wandelt Taco samen met de cursisten in de tuin en bespreekt hij de samenstelling van de bodem op het terrein. Het filmpje geeft een goed beeld van hoe het eraan toe gaat tijdens het praktijkgedeelte van de opleidingEn wat is er geworden van de wilgenmuur...?

In september 2007 hebben de cursisten van de jaartraining meegeholpen met het bouwen van een wilgenmuur, als onderdeel van een natuurlijk afvalwaterzuiveringssysteem, bestaande uit de combinatie van septic tank, wilgenmuur en rietfilter. Foto's van de aanleg zijn te vinden bij de fotoimpressie van lesblok 6. Negen maanden later, tijdens de terugkomdag van de jaartraining hebben we met zijn allen een bezoekje gebracht aan de wilgenmuur om te zien hoe deze er inmiddels uitziet en hoe het systeem functioneert. Het bijgevoegde, met een mobieltje gemaakte, videofragment is op zijn zachtst gezegd een beetje rommelig, maar je kunt wel goed zien hoe een levende wilgenmuur er uitziet en hoe mooi een dergelijk systeem in het landschap is in te passen.